A 36 éves Herrmann január 27-én délután 3 órakor fejezte be a 34. menetét a sícentrum tetejére. A menet végén azt mondta, világ életében az volt a vágya, hogy egyszer 24 órán keresztül folyamatosan túraléc legyen a lábán, és megtudja, hogy ennyi idő leforgása alatt mennyi szintezésre képes. Hozzátette, hogy a menet legnagyobb kihívása az esti, éjszakai túra volt, mivel 14 órán keresztül sötét volt körülötte.

Az új rekordot egységnyi Mount Everestben is érdemes megnézni, a 24242 méter ugyanis azt jelenti, hogy Herrmann egy nap leforgása alatt 2,74-szer mászta meg a világ legmagasabb hegycsúcsát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jakob Herrmann (@jakobherrmann) által megosztott bejegyzés

Herrmann osztrák származású pali, Bécsben született. Túrasízőként számos versenyt nyert Ausztriában, Németországban, Franciaországban és Olaszországban is, a Pierra Menta versenyen (melyet szokás a skimo Tour de France-ának emlegetni) kétszer is felcsatolt úgy, hogy Jornet is a versenyzők közt volt.

Eredetileg 24 ezer méteres szintezést tűzött ki maga elé, magyarán 514 méterrel akarti felülmúlni Jornet 23486 méteres (2019-es) rekordját, Radstadt pedig készséggel teremtette meg a körülményeket a kísérlethez: egy 2,5 km hosszú, 710 méter szintemelkedéssel bíró pályát készített elő. Herrmann a rekorddöntési kísérlet során csak rövid szüneteket tartott, ekkor rizst, krumplit, sportitalokat, géleket, müzliszeleteket és banánkenyeret fogyasztott. Barátai és családtagjai végig fent voltak vele a hegyen: vizet vittek, szurkoltak neki.

Herrmann 2019 óta a Dynafit csapatának tagja.

jakob herrmann

Fotó: Jakob Herrmann Facebook

A túrasí hazánkban sem ismeretlen, hamarosan az eplényi SíArénába szerveznek rangos versenyt.