Ismét felmérést végzett a brit Sunweb utazásszervező, és ismét 2000 résztvevővel. A kérdések most nem az après ski körül forogtak (ami a költségei miatt a britek számára egyre kevésbé vonzó program), a közvélemény-kutatást most arra hegyezték ki, hogy miről mondanának le a britek annak érdekében, hogy elmehessenek síelni.

Százalékosan

A 2000 megkérdezett 83 százaléka közölte, hogy biztosan lefarag egyéb kiadásaiból, hogy képes legyen finanszírozni a téli kiruccanását. A táblázat baloldali oszlopában az látható, hogy miről mondanának le a brit síelők, a jobb oszlopban pedig az, hogy hány százalékuk.

Éttermezés 42%
Ételrendelés 35%
Szesz 33%
Mozizás 33%
Elviteles kávé 27%
Kozmetikai kezelések, fodrász 24%
Kondibérlet 21%
Hétvégi kiruccanás 20%
Színház 19%
Ruhashopping 19%

Ezek mellett még érdekes adat, hogy válaszadók

15 százaléka arról is lemondana, hogy meglátogassa a vidéki rokonait,

csak hogy kifizessen pár nap síelést.

Jack Bolus, a Sunweb utazásszervező szóvivője elmondta, hogy szerinte nem kell meglepődni, hogy infláció idején a szenvedélyes síelők egyéb költségek terhére mennek el síelni, de az még őket is meglepte, hogy a válaszadók 15 százaléka ezért még a megtakarításaihoz sem tenne egy fillért sem pár nap felvonózásért.

szlovénia, krvavec síterep

Fotó: Pixabay

A felmérést a Sunweb a Research Without Barriers közvélemény-kutatóval közösen csinálta még a szezon előtt, 2023. november 9-16 között, de az eredményeket csak most publikálták. A válaszadók mindegyike felnőtt, síelt már, és természetesen a jövőben is tervezi, hogy síelni fog.