A Sunweb utazási iroda megbízásából készített felmérés 2000 síelő megkérdezésével készült, és minden ötödik, magyarán a válaszadók 20 százaléka azt mondta, hogy azért kevésbé vonzó számára az après ski, mert a bulikat leginkább a kora huszonéves generációra pozicionálják.

22 százalék ehhez képest azt nyilatkozta, hogy az anyagi részével nincs kibékülve a bulinak, mivel úgy véli: manapság egy síelés utáni parti jóval drágább, mint 5-6 évvel ezelőtt.

A britek jó része már inkább csendes italozásra voksol a hangos mulatás helyett, jó részük előbb szabadul be a wellnessbe vagy egy fürdőbe síelés után, minthogy bármelyik partikupolát vegye célba.

Pedig meg kell jegyezni: az après ski a síelés hozzátartozója, a kultúra része, a válaszadók 8 százaléka viszont egyáltalán nem kér belőle, noha elismeri, hogy szórakoztató lehet.

A PlanetSki azt írja, hogy szerintük az egyik érv az après ski elhagyására a briteket érintő megélhetési válság, de hozzáteszik, hogy így sem mond mindenki nemet rá, hanem:

  • a 23 százalék csak ritkábban csapja oda magát,
  • 21 százalék pedig a szálláson kezd inni, hogy később kevesebbet költsön a kocsmában.

A Sunweb utazási iroda sajtósa megjegyezte, hogy az ő csomagjaikban benne van a pályabérlet, így amit ott nem költ el a síelő, azt elverheti az après ski bárokban. Valamit valamiért.