A Vail Resorts a világ legnagyobb síterep-üzemeltető vállalata. Január végi közleményükben azt írják, hogy két egymást követő évben sikeresen elérték, hogy 100 százalékban megújuló energiaforrásokból előállított villamos energiával üzemeltették a pályáikon az infrastruktúrát.

A Vail Resorts porfóliójához 36 amerikai (köztük Észak-Amerika legnagyobb síterepe, a kanadai Whistler Blackcomb), három vezető ausztrál és a svájci Andermatt síközpont tartozik.

Fenntarthatósági projektjük 2017-ben indult, ekkor jelentették be a Commitment to Zero programot, melyben leszögezték: 2030-ra nullára akarják csökkenteni a CO2 kibocsátást és az ökológiai lányomukat, illetve úgy akarnak fejleszteni, hogy közben az erdőkre és élőhelyekre gyakorolt hatásuk is a nullával egyenértékű. Jelen állás szerint a projekt jól halad, a kibocsátás ugyanis zéró.

Kirsten Lynch, a Vail Resorts vezérigazgatója a közleményben megjegyzi, hogy a vállalatot mélységesen érdekli a hegyek és a környezet sorsa és jövője, ugyanis hosszú távon szeretnének még dolgozni. „Felelősségteljes munkánk a jövő iránti elkötelezettségünkben gyökerezik – közölte. – Fenntarthatósági céljaink merészek, és tudjuk, hogy a haladás egyedül nem érhető el. Hálás vagyok a Vail Resorts 55 ezer dolgozójának és partnereinknek, akik szenvedélyesen dolgoznak a hegyek és a téli sportok megőrzéséért az elkövetkező generációk számára.”

Lynch szavai egybecsengenek a Nemzetközi Sí- és Snowboard Szövetség (FIS) szavaival, akik versenyeiket a jövőben szintén a fenntarthatóság jegyében szervezik.

A Vail Resorts a téli sportok népszerűsítését is fontosnak tartja. Tavaly közel 11300, az alsóbb társadalmi rétegekből érkező fiatal próbálhatta ki a síelést a központjaikban, ezzel 25 százalékkal szárnyalták túl az egy évvel azelőtti létszámot.