A Magyar Sí Szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint Tóth Zita a 3 Európa Kupa pontot érő 28. helyen végzett műlesiklásban az ausztriai Hippachban. A szövetség megjegyzi, hogy ugyanez a bravúr legutóbb szintén műlesiklásban Samsal Dalibornak sikerült 2018 márciusában, míg a nőknél Miklós Editnek lesiklásban, 2016-ban.

Tóth Zita 48-as rajtszámmal indult az első futamban, és egyből a 28. helyig csúszott, és ugyan a második futamot is nagyobb hiba nélkül hozta, de javítani nem tudott a helyezésén. A Vasas sportolója élete első pontjainak örülhetett az Európa Kupában.

tóth zita alpesi síelő

Fotó: MOB-Média/ Szalmás Péter

Petrahn Barbara, a szövetség főtitkára azt mondta, hogy nagyon örülnek Zita pontszerző szereplésének, és hozzátette, hogy “még csak a szezon elején tartunk. Látszik, hogy Zita kitartó munkájának meglett az eredménye. Lépésről lépésre, tudatosan halad, fejlődik és a Magyar Sí Szövetség továbbra is segíti őt céljai elérésében.”

Szepesi Bertold szövetségi kapitány közölte, hogy “az idei cél elsősorban az volt, hogy összejöjjön a pontszerzés az Európa Kupában, ez az eredmény pedig a következő versenyekhez és a világkupás szerepléseihez is önbizalmat adhat számára.”