Január végén hírt adtunk róla, hogy az eplényi SíAréna Vibe Parkban ismét megrendezik a Banked Bakonyt. A verseny a WSF hivatalos banked slalom tourjának egyik állomása, a szervezők pedig leszögezték: a 2023-as évhez hasonlóan idén is számítanak nemzetközi riderek érkezésére. Érkeztek is.

Ahogy azt a SíAréna a Facebookján közzétette:

Nyolc kategóriában összesen 128 versenyző állt rajthoz a szombati versenyen, ahol a legfiatalabb résztvevő mindösszesen 7, míg a legtapasztaltabb rider 56 éves volt. A tavalyi évhez hasonlóan idén is nemzetközi versenyzőkkel vették fel a versenyt a hazaiak, így a magyar hódeszkások mellett többek között osztrák, német, román, amerikai, brit és argentin snowboardosok is rajthoz álltak.

banked bakony síaréna

Fotó: SíAréna Vibe Park Facebook

“Hihetetlen élmény volt az egész Banked hétvége! A verseny és a térség egyedi hangulata nem hasonlítható az Alpokhoz vagy éppen az amerikai sípályákhoz. Jó érzés volt kicsit kikapcsolódni és igazán felszabadult körülmények között versenyezni és bulizni” – közölte az aspeni X Gamesről érkező Annika Morgan, az Open Women kategória győztese. Hozzátette, hogy nem hitte volna, hogy Eplénybe kell utaznia, hogy élete legjobb banked szlalom pályáján csússzon.

Jake Simpson, az Elite Men győztese mindehhez hozzátette, hogy “a szűk kanyarok és magas falak technikássá és rendkívül változatossá tették a pályát, amin tényleg olyan érzés volt lejönni, mintha egy hullámon szörföznénk. Jövőre mindenképpen szeretnénk visszajönni!”

A banked szlalom egy speciális, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny szakága a nemzetközi snowboardozásnak, ahol a riderek legalább tíz döntött kanyarból álló, hullámokkal és egyéb épített elemekkel teletűzdelt pályán jönnek le és versenyeznek a legjobb időeredményért.

Az eredmények így alakultak:

Elite Men
1. Jake Simpson (GBR) 27.03
2. Antonio de Brauw (ARG) 27.49
3. Reisz Zoltán (ROU) 27.56

Open Women
1. Annika Morgan (GER) 28.35
2. Tóth Emma (HUN) 29.21
3. Brunner Blanca (HUN) 29.32

Open Men
1. Fodor Bálint (HUN) 28.77
2. Masek Gergely (HUN) 28.82
3. Farkas Zoltán (HUN) 29.23