“Most már a Börzsönyben is lehet műanyag borítású tanpályán síelni” – adta hírül pénteken a Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSZ) a Facebookon.  Mint azt írják: a szokolyai Kántor-dombon megépült tanpályát az első democsapatok tagja, később az SMSZ szakmai vezetője, Szabó László álmodta meg.

Hozzáteszik, hogy a pálya melletti hütte hangulatú kiszolgáló helyiség is a tájba illő módon, faborítással készült el, és hogy ebben a teljesen kezdők számára, fedett területen is található egy kisebb pálya, ahol könnyen és biztonságosan lehet az első csúszásokat megtenni.

A megnyitón részt vett Szokolya polgármestere, Némethné Pintér Csilla, Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős államtitkár, Rétvári Bence országgyűlési képviselő, illetve dr. Egri Katalin, az SMSZ elnöke (vele készült interjúnk itt olvasható), és persze Szabó László.

A pályát a Hungarian Interski Demo Team tagjai (Babos Sándor, Benczúr Gyula, Dalos Péter, Kovács Tamás, Gyurián Zoltán) avatták fel a Bigfootski tanítványaival, és a helyi gyerekek is tartottak rövid bemutatót.

(Kövesd a SKI+-t az Instán és a Facebookon is!)