Itthon símagazint évek óta nem adtak ki, ami eddig volt, az is nagyrészt a szakmának szólt – még ha közben „külsős” is elérhette. 

A Ski+ alaptvetése, vagy ha jobban tetszik, ars poeticája egyszerű: a síelés bárkié, mindenkié lehet. A mindenki nemcsak egymástól távol álló társadalmi státuszú embereket jelent, hanem különböző mozgásképességűeket is. Egy újságnak címlap kell, a címlap mögött történet kell legyen. Ha komolyan vesszük, hogy a síelés mindenkié, akkor ebbe a széles csoportba beletartozik a hobbi-, a para- és a válogatott síelő is. Béres Alexandra, mint hobbisíelő (és korábbi fitnesz világbajnok), Grozner Richárd mint parasíelő (vele és magával a parasíeléssel külön cikkekben is foglalkozunk), Kékesi Márton pedig a magyar síválogatott tagjaként, és kétszeres olimpikonként került címlapra. A velük készült interjúban beszélnek a sporttal kapcsolatos motivációikról, sikereikről és kudarcaikról, illetve arról, hogy a versenysport miként hatott az identitásukra. Sportemberek mindhárman, valamiben a legjobbak szeretnének lenni épp annyira, mint egykor a világ- és olimpiai bajnok Franz Klammer, a 70-es és a 80-as évek meghatározó síelője. Klammer „szerves” része ennek a magazinnak, ugyanis a Ski+ az ő nevével fémjelzett World Ski Test egyedüli hazai partnereként számol be a 2023-2024-es szezon legújabb léceiről. 

A lapot portrék (például Mikaela Shiffrinről, a világ eddigi legeredményesebb síelőjéről vagy Michal Bekesről, a világ hetedik, egyben a Tátra leggyorsabb síelőjéről), interjúk (többek közt a magyar sísport ifjú reménységével, Tóth Zitával), és utazási riportok (Gamsleiten Kriterium, Gourmet Ljubljana Cup) színesítik, Rosenstein Robi mesterszakács pedig  a serpenyőjén keresztül mutatja meg a hütteételek precíz elkészítési módját.

 A snowboard ebben a lapszámban egy szlovák splitboardos élményein keresztül került a magazin oldalaira, de a következő, 2024/2025-ös kiadványban már nagyobb teret kap. 

A 2023/2024-es szezonra készült magazin kiadvány bevezető, bemutató darab, következő évre a pálya szélesedik, az oldalszám a duplájára nő, de az alapvetés, miszerint a síelés lehet bárkié, megmarad. 

A lap készítésben a magazinok világát jól ismerő fényképészek és újságírók vettek részt. A címlapfotót és a hozzá tartozó cikkben látható portrékat Aknay Csaba és Kotschy Gábor készítette, ők kilenc éven át, The Orbital Strangers Project név alatt feleltek a Forbes képi világáért. A gasztroanyag Erdőháti Áron munkája, aki többek közt Mautner Zsófia szakácskönyveinek a fényképésze. Cikket írt Bánosi Eszter, Herczeg Szonja, Molnár Zoltán és Flóri Anna, illetve az alapító, Fencsik Tamás is. 

A magazin 220×280 mm-es méretben készült, belíven 90 grammos, a borítóját pedig 300 grammos papírra nyomták. Színes és méretes. 

A lap jelenleg az Inmedio és a Relay üzleteiben kapható, hamarosan bekerül a benzinkutakra és a hipermarketekbe is, illetve megrendelhető az ujsag@skiplus.hu email címen bruttó 1950 Ft-ért. Az ár a postaköltséget nem tartalmazza, ez 650 Ft plusz jelent magyarországi cím esetében.